Veelgestelde vragen

Een selectie van vragen en antwoorden

Bij ophalen

Hoe hoog is het borgbedrag?
Het borgbedrag van een huurauto bij autoverhuur is gelijk aan het bedrag voor eigen risico (€1500 / €1000 of €300 euro) “PLUS” het verwachte huurbedrag.

Voorbeeld: Huur je een 4M3 met optie’s zoals een verlaagd E.R. dan is de huursom €29,- + (verlaagd E.R.) €9,- = €38,- +21% BTW = €45,-. Je betaald dus een borg bedrag van €300,- (E.R.) + huursom van €45,- = een borgsom van €345,-. Komt de auto vrij van schade retour? Dan krijg je deze €300,- weer terug. Kies je toch liever voor het standaard eigenrisico (afhankelijk van het type auto ) is dit bedrag standaard €1500,- of €1000,- plus de berekende huursom.

Op welke manieren kan ik de borg bij jullie betalen?
Dit kan door middel van contante betaling, pinbetaling of credit card-betaling.
Wat gebeurt er als ik de auto geboekt heb, maar de auto niet kom afhalen?
Het team van Liberty Rent Autoverhuur zal contact met u opnemen. Indien u geen gehoor geeft zullen er annuleringskosten in rekening worden gebracht, gelijk aan de huurkosten. Deze zal naar uw adres worden verstuurd, welke u zult moeten overmaken.
Hoe lang van tevoren kan ik kosteloos annuleren?
Het is bij ons tot 5 werkdagen van tevoren mogelijk om kosteloos te annuleren. Indien u daarna besluit tot annulering zullen de annuleringskosten in rekening worden gebracht. Deze annuleringskosten zijn gelijk aan het verwachte huurbedrag.
Kan ik de auto buiten openingstijd ophalen?
Dat is uitsluitend in overleg mogelijk. Dit dient u ver voorafgaand bespreekbaar gemaakt te hebben.

 

Tijdens autoverhuur

Hoelang is een huurperiode ?
• 1 Dag bestaat uit 24 uur, lopend vanaf de standaard aangegeven tijden bijvoorbeeld; 08:00 halen betekend 08:00 dag hierop retour. Of; 16:30 halen en 16:30 retour. Eerder retourneren mag natuurlijk altijdt! (1 dag is 100KM vrij).

• 1 Weekend loopt van Zaterdag ochtend 09:30 tot maandag 08:00, In overleg kan de auto (Kosteloos) de vrijdag hiervoor rond sluitingstijd worden gehaald.(1 weekend is 200KM vrij).

• 1 Midweek loopt van Maandag 08:00 t/m Vrijdag 16:30, en is erg populair onder zakelijke huurders, hierbij stuur je 1000KM vrij! (Uitsluitend van toepassing op ons bedrijfsbussen aanbod).

• 1 Week huren bestaat simpelweg uit 1 Midweek + 1 Weekend.

Toch op een ander tijdstip halen of brengen? Neem dan contact met ons op (072 – 53 45 711)

Kan ik huren op rekening?

Huren op rekening is uitsluitend mogelijk voor ondernemingen.
Hier zijn de onderstaande vereiste voorwaarden:
• De huurder huurt maandelijks gemiddeld 4 maal een bedrijfswagen, en heeft hier in het verleden meerdere malen gebruik van gemaakt.
• Bij het huren op rekening dient er een machtsverklaring getekend worden voor het accepteren van een automatische incasso.
• Voor het aanmaken dienen wij een uittreksel van de KvK te ontvangen plus bijbehorende kopie legitimatie bewijs.
• Bij keuze om op rekening te huren zal er uitsluitend gehuurd kunnen worden i.c.m. het verlagen van het eigen risico.
• Het te betalen borgbedrag bij deze regeling bedraagt eenmalig €1000,-.
• Betalingen achteraf zullen binnen 14 dagen in werking worden gebracht.
Ik wil graag met de huurauto naar het buitenland. Kan dat?
Normaliter is enkel gebruik binnen Nederland gedekt. Mocht u toch beslissen om met de auto naar het buitenland te gaan, dienen wij dat minimaal 48 uur van tevoren te weten.
Wat moet ik doen als ik schade veroorzaak met jullie auto?
In alle gevallen (eigen schuld of andermans schuld) vult u een schadeformulier in. Deze vindt u in het dashboardkastje. Vervolgens neemt u contact met ons op en zullen wij de schade samen met u afhandelen.
Wat moet ik doen als ik pech krijg?
In dat geval kunt u contact opnemen met de desbetreffende mobiliteitsservice. Het nummer van deze mobiliteitsservice staat in het onderhoudsboekje van de auto vermeld.
Stel dat ik de auto niet op tijd kan inleveren. Hoe ga ik hiermee om?
Vooraf stellen wij op de overeenkomst de verwachte teruggavetijd vast. Indien u de auto niet op tijd inlevert, dan heeft dat vaak grote, onwenselijke consequenties voor onze planning. Wij zijn dan ook genoodzaakt om minimaal een dag extra huur in rekening te brengen.
Stel dat ik de auto langer nodig heb dan gepland. Kan dat?
U zult dit te allen tijde in overleg moeten doen met een van onze medewerkers. Zij kunnen verifiëren of de auto de daaropvolgende dag(en) reeds wel/niet verhuurd is.
Iemand anders dan de huurder gaat de auto besturen. Mag dat?
De huurder is verantwoordelijk voor het voertuig gedurende de huurperiode. Daardoor zullen eventuele (verzekerings)kwesties met hem/haar worden afgehandeld. Indien de huurder besluit iemand anders de auto te laten besturen, is de huurder hier geheel verantwoordelijk voor.

 

Bij terugbrengen

Wat gebeurt er als ik de auto terug inlever met schade?
In dat geval zal er -naast de huurnota- een nota voor het bedrag van eigen risico worden uitgeschreven. Afhankelijk van wat er voorafgaand is afgesproken zal het bedrag voor eigen risico 300 euro of 1000 euro zijn. Zowel de huurnota als de nota voor eigen risico dienen beiden direct te worden voldaan.

Vervolgens zal door ons zo spoedig mogelijk een afspraak worden ingepland voor taxatie van de schade door een officieel erkend schadehersteller. Indien het schadebedrag lager wordt getaxeerd dan het eigen risico, zullen wij dit met u verrekenen en het verschil aan u overmaken. Bij een hogere taxatie dan het afgesproken eigen risico, zal er geen extra verrekening plaatsvinden.

Brengen jullie schoonmaakkosten in rekening als ik de auto vies terugbreng?
Nee, uitsluitend wanneer het interieur of de laadbak bevuild is. Datzelfde geldt ook indien er in de auto gerookt blijkt te zijn. Complete schoonmaak bedraagt 145 euro excl. BTW.
Hoe vindt de verrekening plaats als ik de auto weer terug heb gebracht?
Indien de uiteindelijke huurnota hoger blijkt te zijn dan het borgbedrag zult u het resterende bedrag contant of per pin moeten voldoen.

Indien de uiteindelijke huurnota lager blijkt te zijn dan het borgbedrag krijgt u het verschil van ons per direct retour. Afhankelijk van hoe u de borg hebt voldaan (contant of pin), krijgt u het bedrag op dezelfde wijze retour.

Kan ik de auto buiten openingstijd retourneren?
Dat is helaas niet mogelijk. In verband met externe factoren willen wij het voertuig in uw bijzijn controleren bij terugkomst.
Wat gebeurt er als ik de accessoires defect inlever of incompleet?
In dat geval zal het betreffende accessoire geheel in rekening worden gebracht.
Moet ik de auto aftanken voor teruggave?
Nee, wij rekenen de brandstof op basis van de verreden kilometers en het gemiddeld verbruik aan u door. Deze regel hanteren wij te allen tijde, tenzij vooraf anders afgesproken.

Onze top 3 verhuiswagens

 • 7M3 | Busy®

  Huren zonder borgsom. 1e uur €19,-*. Max €45,-* p/d. On-demand 24/7 beschikbaar. €19,-1e/u*
 • 4M3

  • 2
  • L181 × B157 × H106 cm
  100km vrij per dag. Werkweek huren = 1000km vrij sturen!! 7 -daagse week 1500km vrij! €39,-p/d *
 • 7M3

  7M3

  • 3
  • L280 × B170 × H138 cm
  100km vrij per dag. Werkweek huren = 1000km vrij sturen!! 7 -daagse week 1500km vrij! €49,-p/d *
Prijzen excl. 21% BTW Bekijk ons volledige aanbod verhuiswagens

Onze top 3 bedrijfswagens

 • 7M3 | Busy®

  Huren zonder borgsom. 1e uur €19,-*. Max €45,-* p/d. On-demand 24/7 beschikbaar. €19,-1e/u*
 • 4M3

  • 2
  • L181 × B157 × H106 cm
  100km vrij per dag. Werkweek huren = 1000km vrij sturen!! 7 -daagse week 1500km vrij! €39,-p/d *
 • 7M3

  7M3

  • 3
  • L280 × B170 × H138 cm
  100km vrij per dag. Werkweek huren = 1000km vrij sturen!! 7 -daagse week 1500km vrij! €49,-p/d *
Prijzen excl. 21% BTW Bekijk ons volledige aanbod bedrijfswagens